Τρίτη 8 Απριλίου 2014

H απάτη της δήθεν “ελληνικής εξόδου στις αγορές”

H απάτη της δήθεν ελληνικής εξόδου στις αγορέςΜπορεί η κυβερνητική “πλύση εγκεφάλου” μέσω των ραδιοτηλεοπτικών φερέφωνων να κρατεί καλά και να προσπαθούν να μας πείσουν ότι “Ο ήλιος βγαίνει από την δύση” ήτοι “Η Ελλάδα βγαίνει ξανά στις αγορές”, αλλά η το ψέμα και η απάτη έχουν πολύ κοντά πόδια: “Η κατάσταση εκκίνησης της Ελλάδας είναι σε χειρότερο σημείο απ’ότι το 2010″ γράφει το Spiegel σε ένα άρθρο του που έχει τίτλο “Η αμφίβολη θαυματουργή θεραπεία της Ελλάδας”.
Το δημοσίευμα παραθέτει τους θεμελιώδεις δείκτες της ελληνικής οικονομίας, οι οποίοι δεν συνηγορούν υπέρ μιας επιστροφής της Αθήνας στις αγορές: Μείωση του ΑΕΠ, ποσοστό χρέους επί του ΑΕΠ κλπ.

Και σημειώνει ότι αυτή η δήθεν έξοδος στις αγορές “Δεν είναι τίποτα άλλο από μια περιορισμένη δανειοληπτική κίνηση με γερμανική εγγγύηση (!) η οποία έχει να δώσει και πολύ καλό εποτόκιο”!
Κι αυτό γιατί η καγκελάριος Μέρκελ υποσχέθηκε, μετά το κούρεμα του 2012, ότι “Οι ιδιώτες επενδυτές δεν πρόκειται να ξαναπληρώσουν για την Ελλάδα”. Άρα πρώτον “κούρεμα” χρέους, τέλος! Δεύτερον είναι γελοίο το ποσό που ζητείται, ακόμα και χωρίς την γερμανική εγγύηση.
Πρακτικά η “έξοδος στις αγορές” είναι ένα απλό πυροτχένημα αφού ποιος τρελός θα μπορούσε να δανείσει μία χώρα με χρέος κάπου στο 175% του ΑΕΠ της, η οποία μόλις πριν δύο χρόνια είχε ρίξει “κανόνι”, ελέως ΠΑΣΟΚ και με την υπογραφή του τότε ΥΠΟΙΚ Ε.Βενιζέλου, σε χιλιάδες επενδυτές ανά τον πλανήτη;
Μια ωραία προκελογική κομπίνα είναι να για ισχυρίζονται τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ ότι η Ελλάδα βγαίνει στις αγορές.
Πρακτικά πρόκειται για έναν βραχυπρόθεσμο δανεισμό μικρού ποσού με συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις με την εγγύηση του γερμανικού δημοσίου από το οποίο φυσικά κάποιοι θα θησαυρίσουν, τόσο σε Ελλάδα όσο και σε ΗΠΑ και Γερμανία. Aυτή είναι η περίφημη “‘έξοδος στην αγορές” την οποία κούει το IIF (ο παγκόσμιος σύνδεσμος χρηματοπιστωτικών οίκων) και … γελάει!
Τέτοια έξοδο στις αγορές ουδέποτε στερήθηκε η Ελλάδα. Ακόμα και τις πιο δύσκολες ώρες του 2011 θα μπορούσε να δανειστεί με επιτόκιο κάπου στο 10%!
Η βραχυπρόθεσμη δανειοληψία μικρών ποσών με επιτόκια τετραπλάσια (+…) δεν είναι έξοδος στην αγορές.Έξοδος στις αγορές μπορεί να γίνει μόνο αν το χρέος μειωθεί κάτω από το 120% του ΑΕΠ και η Ελλάδα αποκτήσει σταθερούς ρυθμούς ανάπτυξης μεσοσταθμικά άνω του 3,5% κατ’έτος για μία πενταετία.
Τώρα πρόκειται περί μιας απάτης για τις προεκλογικές ανάγκες της κυβέρνησης, την οποία θα πληρώσουν … μαντέψτε ποιοι: Εμείς!
Πηγή : defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου