Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Έρχονται νέες μειώσεις στους μισθούς

Στα ψιλά γράμματα της έκθεσης της Τράπεζας της Ελλάδας αναφέρεται πως και το 2014 αναμένονται νέες μειώσεις μισθών τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα.


Από την έκθεση που παρουσίασε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γ. Προβόπουλος προκύπτει πως και τη νέα χρονιά θα έχουμε μειώσεις μισθών και στον ιδιωτικό τομέα και στο δημόσιο.
Όπως όμως αναφέρεται οι νέες περικοπές θα είναι μικρότερες από το πρωτοφανές ψαλίδισμα που έγινε την τελευταία διετία.
Χάσαμε εως και 40% από τους μισθούς


Η εκτίμηση από την Τράπεζα της Ελλάδας είναι πως μέσα σε 2 χρόνια οι μειώσεις μισθών μέσω επιχειρησιακών και ατομικών συμβάσεων αφορούν τουλάχιστον το 28,7% των μισθωτών του επιχειρηματικού τομέα, ενώ οι μειώσεις μέσω κλαδικών και ομοιοεπαγγελματικών συλλογικών συμβάσεων αφορούν το 27,5% και οι μειώσεις μέσω μετατροπής συμβάσεων πλήρους απασχόλησης σε μερική ή εκ περιτροπής απασχόληση το 7,8%.

Από τα στοιχεία της έκθεσης μάλιστα είναι ολοκάθαρο πως τα τελευταία τρία χρόνια οι μειώσεις στους μισθούς, μέσω των επιχειρησιακών συμβάσεων, φτάνει στο ιλιγγιώδες ποσοστό του 40%.

Πάντως μόνο μέσα στο 2013 η Τράπεζα της Ελλάδας διαπίστωσε μείωση αποδοχών κατά 7,4% όταν στο 2012 η μείωση ήταν της τάξης του 6,6%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου