Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Το περίεργο τρέξιμο του εκτελεστή στο Νέο Ηράκλειο έβγαλε υπόπτους - Tρια άτομα αναζητούνται για τη δολοφονία από την αστυνομία


Το «τρέξιμο τραυματία» έβγαλε ύποπτους δολοφόνους για την εν ψυχρώ εκτέλεση των δυο μελών της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο
- Η ιδιαιτερότητα στο βάδισμα του εκτελεστή έχει προέλθει από τραυματισμό, ατύχημα ή πυροβολισμό σύμφωνα με αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής
- Ο κλέφτης αστυνομικών ασπίδων και οι καταζητούμενοι «ληστές με τα μαύρα» οι βασικοί ύποπτοι της Αντιτρομοκρατικής για την διπλή εκτέλεση
- Έδειξαν φωτογραφίες των τριών υπόπτων σε αυτόπτες μάρτυρες
- Χθες η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα video ντοκουμέντο από τη στιγμή της εκτέλεσης
- Κυκλοφόρησε και δεύτερο video που δείχνει ξεκάθαρα τη δολοφονία αλλά δε δόθηκε από την αστυνομία


Το ιδιαίτερο τρέξιμο του εκτελεστή από την πρώτη στιγμή σκιαγράφησε στους αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας τουλάχιστον 3 βασικούς υπόπτους για την διπλή εκτέλεση στο Νέο Ηράκλειο, και ικανούς ως... ιδιοσυγκρασία να πράξουν μια τόσο ψυχρή και κυνική ενέργεια. Αυτή η ιδιαιτερότητα όπως αποκαλύπτουν οι ίδιοι αξιωματικοί, έχει προέλθει από κάποιον τραυματισμό, ατύχημα ή πυροβολισμό.

Χωρίς καν να ανατρέξουν στα αρχεία των υπόπτων για συμμετοχή στην τρομοκρατική «λεκάνη» και στις διάφορες τρομοκρατικές επωνυμίες, όπως «Επαναστατικό Αγώνα», «Σέχτα Επαναστατών», «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» και «ΟΠΛΑ», άμεσα έβαλαν στον ερευνητικό καμβά τρεις καταζητούμενους της υπηρεσίας τους, κάποιοι από τους οποίους, έχουν σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους, αυτή την ιδιαιτερότητα... βάδισης.

«Και οι τρεις τους, μαζί με μερικούς ακόμη, φαίνεται ότι έχουν περάσει στην βαριά παρανομία και την δολοφονική τρομοκρατική δράση» υποστηρίζουν υψηλόβαθμα στελέχη του αντιτρομοκρατικού επιτελείου.

Φωτογραφίες των τριών υπόπτων έχουν επιδειχθεί σε αυτόπτες μάρτυρες σε περίπτωση που κάποιος αναγνωρίσει τα χαρακτηριστικά τους. Επισημαίνουν ωστόσο ότι για τον 35χρονο κλέφτη ασπίδων υπάρχουν "φρέσκες" φωτογραφίες όχι όμως και για τους δυο αναζητούμενους "ληστές με τα μαύρα".


Ο κάτοχος του κινητού οπλοστασίου


Από τους βασικούς υπόπτους, σύμφωνα με τους αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, είναι ο 35χρονος αντιεξουσιαστής Π.Α, που αναζητείται από τις 12 Μαρτίου 2013, ως ο ενοικιαστής του αυτοκινήτου, που εντοπίστηκε στην οδό Νοταρά στα Εξάρχεια και στο εσωτερικό του βρέθηκαν δύο πολεμικά καλάσνικοφ, τέσσερις χειροβομβίδες και εκατοντάδες φυσίγγια.

Οι αστυνομικοί στέκονταν στο γεγονός ότι πέρα του οπλισμού βρέθηκαν περίπου 1.500 σφαίρες για τα πολεμικά καλάσνικοφ και τέσσερις αμυντικές χειροβομβίδες F1, ρωσικής κατασκευής. Τα ευρήματα θύμιζαν πως στις 30 Απριλίου 2007, ο «Επαναστατικός Αγώνας» είχε χρησιμοποιήσει χειροβομβίδα ίδιου τύπου, στην επίθεση εναντίον του Β' Αστυνομικού Τμήματος Νέας Ιωνίας. Ίδιου τύπου χειροβομβίδα είχαν πετάξει μέλη της «Σέχτας Επαναστατών» στην επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Κορυδαλλού στις 3 Φεβρουαρίου 2009.

Ο 35χρονος είχε μαζί με δύο ακόμα άτομα κατηγορηθεί για επίθεση τη 12η Μαΐου 2005 σε διμοιρία των ΜΑΤ έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαρ. Τρικούπη. Λίγες ημέρες αργότερα, στο διαδίκτυο είχε αναρτηθεί φωτογραφία στην οποία απεικονίζονταν κουκουλοφόροι να κρατούν ως λάφυρο τις κλεμμένες ασπίδες των ΜΑΤ. Ο 35χρονος και οι δύο συγκατηγορούμενοί του συνελήφθησαν τον Ιούλιο.
Οι δυο συνεργοί του 35χρονου είχαν εντοπιστεί τη στιγμή που πετούσαν σε κάδο απορριμμάτων τις σπασμένες ασπίδες των ΜΑΤ. Η εμπλοκή του 27χρονου, τότε, Π.Α. είχε προκύψει καθώς σε θυρίδα που διατηρούσε σε τράπεζα με συνδικαιούχο τον έναν από τους δυο, είχαν βρεθεί 100 σφαίρες. Πάντως, το Μεικτό Ορκωτό της Αθήνας είχε αθωώσει τους τρεις για την επίθεση στα ΜΑΤ και είχε επιβάλει ποινές φυλάκισης 8 έως 21 μηνών στον 35χρονο και τον συνδικαιούο της θυρίδας για την παράνομη κατοχή των φυσιγγίων.

Άτομα από την ίδια ευρύτερη ομάδα είχε επιχειρηθεί στο παρελθόν να συσχετισθούν και με άλλες βομβιστικές επιθέσεις την περίοδο 2004-2009 από περιφερειακές οργανώσεις αντάρτικου πόλης όπως η Λαϊκή Επαναστατική Δράση, η Λαϊκή Θέληση κι άλλες, χωρίς να τεκμηριωθεί οτιδήποτε.
Σημειώνεται ότι ο 35χρονος είχε συλληφθεί για ληστεία, τον Ιούνιο του 2005, σε ταμείο φορέα που οργάνωνε φεστιβάλ στη Μαλακάσα. Ακόμη είχε προσαχθεί μαζί με άλλα άτομα, τον Απρίλιο του 2011, για αφισοκόλληση έξω από το σπίτι του ειδικού εφέτη-ανακριτή Κωνσταντίνου Μπαλτά, διαμαρτυρόμενος για τον χειρισμό της υπόθεσης του Επαναστατικού Αγώνα.
«Ύποπτος για Επαναστατικό Αγώνα και Σέχτα Επαναστατών»


«Το 2005, ο 35χρονος αντιεξουσιαστής ήταν στον "προθάλαμο" κάποιας τρομοκρατικής οργάνωσης. Μετά την σύλληψη για τις αστυνομικές ασπίδες, είναι άγνωστο αν εντάχθηκε πλήρως. Έχαιρε όμως της εμπιστοσύνης μελών τους» υποστηρίζει υψηλόβαθμο στέλεχος της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Από την πρώτη στιγμή, που οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας διαπίστωσαν ότι ο 35χρονος αντιεξουσιαστής, ήταν ο ενοικιαστής του «κινητού» οπλοστασίου, έκαναν λόγο για άτομο που τοποθετούν ψηλά στην «τρομοκρατική κλίμακα», κάτι παραπάνω από γκαζάκια ακόμη και την «Συνωμοσία». Οι έρευνες για το προσωπό του εστιάζονταν γύρω από τον «Επαναστατικό Αγώνα» και την «Σέχτα Επαναστατών», χωρίς ωστόσο, αυτές οι υποψίες να έχουν τεκμηριωθεί ενοχοποιητικά σε βάρος του.

 
«Ήταν φίλοι με τον δολοφόνο στην Αγ. Νάπα»


Ο 35χρονος Π.Α, σύμφωνα με αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής, είχε στενές επαφές με τον 30χρονο Δ.Μ , ο οποίος στις 23 Ιουνίου 2012 είχε δολοφονήσει σε ελάχιστα δευτερόλεπτα, πέντε συνοδούς επιχειρηματία που ασχολείτο με τον ηλεκτρονικό τζόγο, στην Αγ. Νάπα της Κύπρου. Ο 30χρονος Δ.Μ, σύμφωνα με τις αρχές της Κύπρου, «είχε σκοτώσει 5 ανθρώπους, που βρίσκονταν σε αυτοκίνητο, μέσα σε 6 δευτερόλεπτα, με 14 σφαίρες που ρίχθηκαν από ένα πιστόλι GLOCK των 9ΜΜ».

Ο 30χρονος έμενε μαζί με τη σύντροφό του και συνελήφθη στις 30 Ιουνίου σε γνωστή κατάληψη των Εξαρχείων όπου χρέη ταμεία εκτελούσε (μέχρι πρότινος τουλάχιστον) ο 35χρονος Π.Α!
Καθότι μάλιστα ο 30χρονος είχε συνδεθεί (όχι όμως και κατηγορηθεί) για την επίθεση στο Α.Τ Αγ. Παρασκευής, (27 Οκτωβρίου 2009), με 99 σφαίρες πολεμικών καλάσνικοφ, και 6 τραυματίες αστυνομικούς, αναπτύχθηκαν σενάρια που συνέδεαν και τον 35χρονο με την ίδια υπόθεση.
Οι καταζητούμενοι «ληστές με τα μαύρα»


Οι άλλοι δύο βασικοί ύποπτοι των διωκτικών αρχών για το αιματοκύλισμα του Ηρακλείου, είναι οι καταζητούμενοι «ληστές με τα μαύρα». Ο 32χρονος Μ.Σ και ο 35χρονος Γ.Τ, οι οποίοι αναζητούνται από τις 16 Ιανουαρίου 2006, μετά την αιματηρή ληστεία στην Εθνική Τράπεζα στην οδό Σόλωνος. Ο αδερφός του πρώτου, ο 37χρονος Σ.Σ, είχε συλληφθεί στις 5 Μαίου 2010 μετά από ληστεία πολυκαταστήματος στον Ταύρο. Είχε τραυματισθεί σοβαρά στο πόδι από τα πυρά αστυνομικού, με αποτέλεσμα τον ακρωτηριασμό του άκρου του. Μάλιστα τη στιγμή της σύλληψή του είχε δηλώσει ως στοιχεία του, το ονοματεπώνυμο καταζητούμενου τότε μέλους της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς».

Τον Νοέμβριο του 1995 είχε συλληφθεί στην κατάληψη του Πολυτεχνείου, όπως και πολλοί αντιεξουσιαστές, οι οποίοι κατηγορούνται ότι συμμετείχαν στη «νέα γενιά ενόπλων οργανώσεων» (Μαζιώτης, Ρούπα, Φούντας κ.α).


 
Η επικήρυξη και η επίθεση στο τμήμα


Έχοντας τα παραπάνω δεδομένα και πολλά ακόμη αδημοσιοποίητα, ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης Μιχάλης Χρυσοχοίδης, στις 26 Οκτωβρίου 2009 επικήρυξε τους καταζητούμενους «ληστές με τα μαύρα» με το ποσό των 600.000 ευρώ.

Δεν πέρασε ένα 24ωρο και το επόμενο βράδυ, τουλάχιστον 5-6 άτομα που επέβαιναν σε τρεις μοτοσυκλέτες, προσέγγισαν το Αστυνομικό Τμήμα Αγ. Παρασκευής και με δύο πολεμικά καλάσνικοφ γάζωσαν με 99 σφαίρες και μία χειροβομβίδα, τους αστυνομικούς που βρίσκονταν έξω από το κτίριο. Τραυματίστηκαν 6 αστυνομικοί. Μία δόκιμη και ένας ειδικός φρουρός σοβαρότερα. Τρεις μοτοσυκλέτες μεγάλου κυβισμού που είχαν κλαπεί τις προηγούμενες ημέρες από Αγ. Παρασκευή, Νέο Κόσμο και Ηλιούπολη, και βρέθηκαν κοντά στο σταθμό του Μετρό στο Χαλάνδρι, μεταξύ των οποίων και μία λαχανί... Africa Twin, θεωρήθηκαν ότι ήταν αυτές που χρησιμοποιήθηκαν στην τρομοκρατική επίθεση.

Η πρωτόγνωρη σε βιαιότητα επίθεση αποδόθηκε σε «εκδίκηση», «αντανακλαστική αντίδραση», από καταζητούμενους για συμμετοχή σε τρομοκρατικές ενέργειες και ληστείες, ίσως ακόμη και από τους πρόσφατα επικηρυγμένους.

Την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβαν οι «Ομάδες Προλεταριακής Λαϊκής Αυτοάμυνας»- «ΟΠΛΑ», με προκήρυξή τους, στην Ελευθεροτυπία. Η «περίεργη» και γραμμένη στα κεφαλαία προκήρυξη είχε αφεθεί σε εξωτερικό γραμματοκιβώτιο μονοκατοικίας, στην οδό Ηβης 21, στο Μαρούσι. Αυτός που κάλεσε την εφημερίδα επεσήμανε ως «πιστοποίηση» ότι η μία από τις τρεις μοτοσικλέτες που χρησιμοποιήθηκαν για την επίθεση κλάπηκε από την οδό «Αιθαλίδου με "αι"» στην περιοχή της «Γούβας».

Στις 18 Νοεμβρίου 2009, με προκήρυξή του -χωρίς χτύπημα-, ο «Επαναστατικός Αγώνας», δεν αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίθεση στο Α.Τ. Αγ. Παρασκευής. Η οργάνωση αρνείται επίσης την εμπλοκή της σε όσες κατά καιρούς επιθέσεις που έχουν μείνει χωρίς ανάληψη ευθύνης και αποδίδονται από τις αρχές στη συγκεκριμένη οργάνωση καθώς και κάθε σχέση με τους επικηρυγμένους ως ληστές με τα μαύρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου