Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

ΑΛΛΑΓΗ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΦΡΟΥΡΑΣ; ΕΡΧΕΤΑΙ (ΜΕ… ΦΟΡΑ) Η ΝΤΟΡΑ;

dora-koybelis-skitsoΣχέδιο  «αλλαγής πρωθυπουργού από την παρούσα Βουλή, χωρίς εκλογές» (το έχει αναφέρει ο Κουβέλης σε νεκρό πολιτικό χρόνο), φαίνεται πως βρίσκεται σε εξέλιξη  τις τελευταίες ημέρες.

Πρωταγωνίστρια φέρεται να είναι η (λαλίστατη τελευταίως…) Ντόρα, η οποία κάλεσε τον φον Αντωνάκη να ξαναμαζέψει στη συγκυβέρνηση τον Κουβέλη, για να αποκτήσει η συγκυβέρνηση ισχυρή πλειοψηφία. 

Βεβαίως, ο Κουβέλης αρνήθηκε να επιστρέψει «υπό τις παρούσες πολιτικές και κοινωνικές συνθήκες» (τουτέστιν με τον Αντωνάκη πρωθυπουργό). 


Δεν το είπε έτσι, αλλά το εννόησε σαφώς. Όμως, η βουλευτίνα της ΡΗΜΑΔ Γιαννακάκη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ήταν πιο σαφής: «Αν αλλάξει πρωθυπουργός και αν αλλάξει πολιτική η κυβέρνηση τότε η ΔΗΜΑΡ θα πρέπει να σκεφτεί σοβαρά να επιστρέψει».

Ασφαλώς, εδώ δεν παίζει ρόλο το τι θέλει ο Αντωνάκης, η Ντόρα, ο Κουβέλης και ο κάθε πολιτικάντης. Άλλα είναι τα αφεντικά! Αυτά τα αφεντικά, λοιπόν, έχουν πλέον σοβαρούς λόγους να κάνουν… ξεπαρεού τον Αντωνάκη (όπως νωρίτερα έκαναν τον συμφοιτητή του στο Χάρβαρντ, Jeffrey…):

1ον) Οι παγκόσμιοι αφέντες δεν συμπαθούν καθόλου τη… στασιμότητα. Είναι υπέρ της μόνιμης… κινητικότητας. Όμως, ο φον Αντωνάκης σέρνεται, δεν προχωράει τίποτα απ’ όσα είχαν συμφωνηθεί (γενικό ξεπούλημα, χιλιάδες απολύσεις κ.τ.λ.), με το φόβο του πολιτικού κόστους, κι όλο… γκρινιάζει.

2ον) Οι παγκόσμιοι αφέντες δεν ενδιαφέρονται μόνο για τις καλές προθέσεις και την ταχύτητα εκτέλεσης των διαταγών τους, αλλά και για το αποτέλεσμα. Κυρίως γι’ αυτό. Καταλογίζουν, λοιπόν, στον Αντωνάκη (και στον Δένδια…) βιαστικές κινήσεις πρόσκαιρου εντυπωσιασμού, χωρίς ουσιαστική προετοιμασία, χωρίς υπόβαθρο και χωρίς εναλλακτικές λύσεις απεμπλοκής – αν κάτι πήγαινε στραβά, στην επιχείρηση καταστολής της Χρυσής Αυγής. Βάσει των μετρήσεων που έχουν στα χέρια τους, η όλη επιχείρηση έχει καταλήξει σε φιάσκο, με τον Αντωνάκη να έχει εγκλωβιστεί στα λάθη του και να μη μπορεί να ξεφύγει.

3ον) Οι παγκόσμιοι αφέντες  θεωρούν τους υπηρέτες τους αναλώσιμους. Τους στύβουν, λοιπόν, καλά-καλά και μετά τους πετάνε σαν τις… λεμονόκουπες. Έτσι πέταξαν και τον Jeffrey, μόλις είδαν ότι δεν τραβάει άλλο. Άλλωστε, το «μοναστήρι» να’ ναι καλά, κι από «καλογέρους» έχουν μπόλικους! Επιπλέον, η παραμονή των ιδίων προσώπων στις ίδιες θέσεις κουράζει τον κόσμο. Ένα καινούργιο πρόσωπο, όποιο κι αν είναι αυτό, αφενός μεν καλλιεργεί (φρούδες) ελπίδες στο λαό, ότι κάτι θ’ αλλάξει και αφετέρου έχει μια περίοδο ανοχής.

4ον) Οι παγκόσμιοι αφέντες θέλουν το σύστημα να έχει πάντα δύο εναλλακτικές λύσεις, δύο «άλογα» για να ποντάρουν. Τους ξέφυγε η κατάσταση κι έχασαν ένα «γκανιάν», το ΠΑΣΟΚ. Στάθηκαν όμως τυχεροί, γιατί… καβάλησαν τον ΣΥΡΙΖΑ. Αν τους ξεφύγει και η κατάσταση με την ΝΔ και δεδομένης της αποτυχίας καταστολής της Χρυσής Αυγής, μένουν χωρίς δεύτερο «άλογο»! Κι όπως πάει το πράμα, ο Σαμαράς θα την κάνει… ΠΑΣΟΚ την ΝΔ. Ενώ η Ντόρα, πιστεύουν ότι μπορεί να συμμαζέψει κάπως την κατάσταση, να φέρει πίσω κάτι Νέες Μέρες, κάτι Καρατζαφέρηδες, κάποιους βουλευτές του Καμμένου –ίσως και τον ίδιο τον Καμμένο, που είναι δικό της παιδί- και να προετοιμαστεί για τη μεγάλη συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ, που είναι ο τελικός σκοπός.

Σε κάθε περίπτωση, αναμένονται καταιγιστικές εξελίξεις. Οψόμεθα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου