Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

147.600€ για γραβάτες και φουλάρια με υπογραφή Βενιζέλου!

Απίστευτες σπατάλες λόγω προεδρίας της ΕΕΤην ώρα που οι Ευρωπαίοι Εταίροι μας, μας ψήνουν το ψάρι στα χείλη για να εκταμιεύσουν τις άτιμες τις δόσεις από τα δάνεια που έχουμε συμφωνήσει, την ώρα που θέλουν αδιακρίτως να βγάλουν ακόμη και την πρώτη κατοικία των πολιτών σε πλειστηριασμό, εμείς ξοδεύουμε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, με αφορμή την ανάληψη της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τη χώρα μας την 1η Ιανουαρίου.

Και αυτό γιατί από το αρμόδιο υπουργείο Εξωτερικών έχουν ξεκινήσει να διατίθενται σημαντικά ποσά για την αγορά μέχρι και... φουλαριών, αλλά και για την ενοικίαση επίπλων, που θεωρούνται υπερβολικά. Φαίνεται ότι ορισμένοι στην κυβέρνηση ξέχασαν ότι η Ελλάδα διανύει τον τέταρτο χρόνο οικονομικής κρίσης, που δεν της επιτρέπει να κάνει περιττά έξοδα ούτε και προς εντυπωσιασμό των ευρωπαίων εταίρων μας και των ηγετών τους που θα επισκέπτονται συχνά τον επόμενο χρόνο τη χώρα μας. Το «Secret» της εφημερίδας «Παραπολιτικά» δημοσιεύει μια σειρά από αποφάσεις που ελήφθησαν με εντολή του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, οι οποίες δείχνουν ότι έχει ξεκινήσει η διάθεση ιδιαίτερα μεγάλων χρηματικών κονδυλίων για την ελληνική προεδρία της ΕΕ, κάτι που έχει προκαλέσει πολλά σχόλια και συζητήσεις τόσο εντός όσο και εκτός των κόλπων της κυβέρνησης.

\Συγκεκριμένα, προ ημερών διατέθηκαν μεταξύ άλλων 98.400 ευρώ μόνο για ενοικίαση επίπλων – αν και ίσως θα μπορούσαμε να τα είχαμε αγοράσει σε τέτοια τιμή – προκειμένου να τοποθετηθούν στο Ζάππειο Μέγαρο για την υποδοχή των ηγετών των χωρών της ΕΕ και άλλα 18.000 ευρώ για την προμήθεια άλλων επίπλων. Αντίστοιχα, για την προμήθεια γραβατών και φουλαριών με σκοπό την κάλυψη των εθιμοτυπικών αναγκών εγκρίθηκαν 147.600 ευρώ, 49.200 ευρώ για την ανάπτυξη και υποστήριξη της παραγωγικής λειτουργίας της επίσημης ιστοσελίδας της διοργάνωσης, 12.300 ευρώ για την σχεδίαση του λογοτύπου της ελληνικής προεδρίας και 147.600 ευρώ για την ενοικίαση συνεδριακού μεταφραστικού εξοπλισμού στο Ζάππειο.

Επίσης, για την ενοικίαση εξοπλισμού διαμόρφωσης χώρων και ηλεκτρολογικού εξοπλισμού στον ίδιο χώρο διατέθηκαν 98.000 ευρώ και 67.650 ευρώ για την εκτέλεση εργασιών χρωματισμών στο Ζάππειο. Τέλος άλλα 147.600 ευρώ για την προμήθεια πληροφοριακού εξοπλισμού για την κεντρική υπηρεσία και τις αρχές εξωτερικού και 300.000 ευρώ για την πληρωμή δαπάνης λοιπών μισθώσεων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου