Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Süddeutsche Zeitung: Χωρίς ελάφρυνση δεν στέκεστε στα πόδια σας!



Μονόδρομο θεωρεί η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung την ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας, σε δημοσίευμά της με αφορμή τα τελευταία στοιχεία της Eurostat.
 
Τα στοιχεία που δημοσίευσε τη Δευτέρα η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat) για τα δημοσιονομικά ελλείμματα και τα κρατικά χρέη στην Ε.Ε. και την Ευρωζώνη καταδεικνύουν μείωση των πρώτων και περαιτέρω αύξηση των δευτέρων.
Η εφημερίδα εκτιμά ότι η διαδικασία προσαρμογής «θα διαρκέσει ακόμη χρόνια», ενώ όπως παρατηρεί η αντίσταση απέναντι στις «απαραίτητες προσαρμογές παραμένει απαράλλακτα ισχυρή».
 
Ο αρθρογράφος της εφημερίδας διακρίνει στα τελευταία στατιστικά στοιχεία ενδείξεις ότι η διαδικασία ανάκαμψης βρίσκεται σε «σωστό δρόμο», κάτι που ωστόσο δεν βλέπει, στην περίπτωση της Ελλάδας. «Στην Ελλάδα, με το χρέος της στο 160%, δεν αναγνωρίζει κανείς ότι θα σταθεί κάποτε στα πόδια της. Κάθε μικρή ανάπτυξη και κάθε μείωση του ελλείμματος ξεθωριάζει μπροστά σε αυτό το γιγάντιο βουνό. Γι΄ αυτό και δεν μπορεί να αποφευχθεί η ελάφρυνση του χρέους της Αθήνας με τον έναν ή τον άλλο τρόπο», εξηγεί.
 
Σχόλιο της εφημερίδας του Μονάχου αναφέρεται και στο πρόσωπο του Έλληνα υπουργού Οικονομικών: «Θα πρέπει κανείς να λυπάται το Γιάννη Στουρνάρα για τον τρόπο με τον οποίο μιλά για τον προσεχή μισό χρόνο. ‘Κόλαση μέχρι τον Ιούνιο’ δηλώνει ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών σχετικά με τις διαπραγματεύσεις με τους διεθνείς δανειστές, οι οποίοι εντόπισαν και πάλι μία νέα τρύπα χρηματοδότησης».
 
Πηγή: Deutsche Welle - Süddeutsche Zeitung

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου