Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Πόσο διαρκεί το τέλειο sex...

Έχετε αναρωτηθεί πόσο διαρκεί το τέλειο
σεξ;

Την απάντηση δίνουν ερευνητές του Behrend College της Πενσιλβάνια, που πραγματοποίησαν έρευνα με στόχο να συσχετίσουν τη χρονική διάρκεια με την ποιότητα του σεξ.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας, που έρχονται σε αντίθεση με ότι πιστεύαμε έως τώρα, όσο λιγότερο περίπλοκη είναι η σεξουαλική πράξη, τόσο το καλύτερο.

Για τις ανάγκες της μελέτης ζητήθηκε από πενήντα μέλη της «Ένωσης για τη Θεραπεία και Έρευνα του Σεξ» να καταθέσουν την προσωπική τους εμπειρία.
Τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν, συγκρίθηκαν με άλλα που είχαν προκύψει από προηγούμενα έτη.

Οι ερευνητές κατέληξαν λοιπόν στο συμπέρασμα ότι:

1-2 λεπτά είναι πολύ λίγα

3-7 λεπτά είναι αρκετά

7-13 λεπτά είναι το επιθυμητό

10-30 λεπτά είναι πάρα πολλά

3-13 λεπτά είναι το σύνηθες

«Η ερμηνεία που δίνει ένας άντρας ή μια γυναίκα στη σεξουαλική του/της συμπεριφορά βασίζεται σε προσωπικές πεποιθήσεις, οι οποίες διαμορφώνονται κυρίως από το άμεσο ή έμμεσο κοινωνικό περιβάλλον. Δυστυχώς, η σύγχρονη κουλτούρα έχει γεννήσει λανθασμένα στερεότυπα πάνω στο σεξ. Πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν ό,τι τα πλέον απαραίτητα στοιχεία για καλό σεξ είναι ένα τεράστιο πέος, οι θεαματικές στύσεις και οι ολονύκτιες σεξουαλικές επιδόσεις. Όλο αυτό απέχει πολύ από την πραγματικότητα και τελικά προκαλεί απογοήτευση στους δύο εραστές», τόνισε ο Έρικ Κόρτι, επίκουρος καθηγητής ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα.

Παράλληλα εξήγησε: «Με αυτή την έρευνα φιλοδοξούμε να διαλύσουμε τυχόν αυταπάτες και να ενθαρρύνουμε άντρες και γυναίκες να δουν τα πράγματα ρεαλιστικά. Σε μια εποχή που το διαδίκτυο είναι γεμάτο πληροφορίες του τύπου πώς να κάνετε το καλύτερο σεξ της ζωής σας ή νέες στάσεις για σίγουρο οργασμό, υπάρχει και η εναλλακτική του απλού σεξ. Η ερωτική πράξη που διαρκεί 7 έως 13 λεπτά δίνει στη γυναίκα την ευκαιρία να φτάσει στην κορύφωση και στον άντρα την ικανοποίηση που χρειάζεται. Αυτό είναι αρκετό».


onmed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου