Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

NEA ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ''ΒΟΜΒΑ'' ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ !!!


 Από το TROMAKTIKO



Δείτε τα ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ και την ΕΚΤΙΜΗΣΗ ψήφου:

Στην έρευνα συμπεριλήφθηκαν όλα τα κόμματα που πήραν πάνω από 1% στις εκλογές του 2012. 
Έγινε με τέτοιο τρόπο ώστε με βάση την ανάλυση των δεδομένων που πραγματοποιήθηκε να εξαιρεθούν όλες οι διπλοψηφίες και να προκύπτει αξιόπιστο αποτέλεσμα, όπως άλλωστε είχαμε κάνει στις περσινές Εθνικές εκλογές. Οι μοναδικές συμμετοχές έφτασαν τις 43.564!





ΠΟΙΟΙ ΨΗΦΙΣΑΝ:

Το μεγαλύτερο μέρος των συμμετοχών αφορά τις ηλικίες 18-64 δημιουργώντας ενα επαρκέστατο δείγμα για να βγουν σαφή συμπεράσματα. Στην κατηγορία 65+ το δείγμα είναι (φυσιολογικά) πιο μικρό επηρεάζοντας όμως σημαντικά και το τελικό εκλογικό αποτέλεσμα καθώς αυτές οι ηλικίες πηγαίνουν παραδοσιακά στην συντριπτική τους πλειοψηφία προς τον πρώην δικομματισμό (ΝΔ/ΠΑΣΟΚ).




ΠΟΙΟ ΚΟΜΜΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΠΡΩΤΟ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ;




ΤΙ ΘΑ ΨΗΦΙΖΑΤΕ ΕΑΝ ΕΙΧΑΜΕ ΑΥΡΙΟ ΕΚΛΟΓΕΣ ;

Μετά τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις και την υπόθεση της Χρυσής Αυγής όλοι περιμέναμε να δούμε πως θα αντιδράσει ο κόσμος. Ιδού τα ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ:




Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ μετά τα αλλεπάλληλα "success" stories και την δραματική κατάσταση που έχει περιέλθει η πλειοψηφία του πληθυσμού, δείχνει να χάνει μεγάλο ποσοστό των δυνάμεων της (-55%). Συνεχίζουν να ποντάρουν όχι στην ελπίδα και στην ενότητα, αλλά σε διλήμματα και στον φόβο, εκβιάζοντας συστηματικά τον Ελληνικό λαό εκ μέρους των Δανειστών. Διλήμματα όπως μείωση συντάξεων/μισθών ή χάος, μνημόνια ή χάος, Νέα Δημοκρατία ή χάος έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας.  Μπούμερανγκ τους γυρνάει πάντως η προσπάθεια αποπροσανατολισμού του κόσμου από τα καυτά θέματα της οικονομίας και των Μνημονίων, χρησιμοποιώντας την Χρυσή Αυγή, αφού μεγάλο ποσοστό των ψηφοφόρων της δεν πείθεται από τις τελευταίες εξελίξεις και φεύγει πηγαίνοντας κυρίως προς το κόμμα του προφυλακισμένου Μιχαλολιάκου!

Ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι βγαίνει κερδισμένος από την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, κυρίως όμως γιατί πέφτει η ΝΔ. Το κόμμα της Κουμουνδούρου προσπαθεί, αλλά δεν πείθει για να μπορέσει να ξεχωρίσει και για αυτό τα ποσοστά του παραμένουν παγιωμένα σε σχέση με τις εκλογές του 2012. Ερωτηματικό παραμένει το τι τελικά θα κάνουν όταν έρθουν στην εξουσία και πως θα βγάλουν τον κόσμο από το αδιέξοδο. Είναι άραγε έτοιμοι; Αυτή η στιγμή δεν φαίνεται να είναι και πολύ μακρυά και εκεί πλέον θα φανεί πόσα απίδια χωράει ο σάκος.

Το ΠΑΣΟΚ όσο και εάν ακούγεται παράξενο και παρόλο που έχει σημαντική πτώση των ποσοστών του κατά περίπου -45%, κρατάει γερά και όλα δείχνουν ότι θα μπει άνετα στην επόμενη Βουλή διαδραματίζοντας πάλι ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις. Δυστυχώς θα προσθέσουμε!

Σημαντική πτώση κατά περίπου -50% εμφανίζουν και οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. Η ελπίδα που δημιουργήθηκε για κάτι διαφορετικό και ενωτικό στις προηγούμενες εκλογές φαίνεται ότι σιγά σιγά φθείρει, μαζί με τα ποσοστά τους. Πρόβλημα πάντως για την επόμενη Βουλή όταν γίνουν εκλογές δεν θα έχουν και αναμένεται να παίξουν σημαντικότατο ρόλο ειδικά σε περίπτωση που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα. Από τα αξιοσημείωτα είναι ότι οι περισσότεροι που φεύγουν από τους ΑΝΕΛ πηγαίνουν πιο δεξιά!

Η δημοσκόπικη εικόνα που έχουμε για την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ είναι εντελώς διαφορετική από αυτή που θα σας παρουσιάσει απόψε στην Mega Ανατροπή ο πάντα "αξιόπιστος" και "αντικειμενικός" John Πρετεντέρης.  Αυξάνουν τα ποσοστά τους κατά 100% σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές ενώ οι τάσεις είναι ΑΝΟΔΙΚΕΣ, κυρίως τις τελευταίες ημέρες. Σε αυτό φαίνεται να παίζει μεγάλο ρόλο ο συντονισμένος mediakos κανιβαλισμός που δέχονται από το σύνολο των συστημικών εκδοτικών οίκων και καναλιών μετά την δολοφονία του Π. Φύσσα. Σίγουρα εκεί στην Χρυσή Αυγή δεν έχουν και τα καλύτερα παιδιά, αλλά δεν είναι αυτό που απασχολεί τον απλό πολίτη. Μεγάλη μερίδα του κόσμου λειτουργεί αντιδραστικά, αφού λίγο πολύ ακούει ότι μετά από 40 χρόνια διαφθοράς του πολιτικού συστήματος που μας έφερε εδώ, οι πρώτοι που θα την πληρώσουν και πρέπει να πάνε φυλακή θα είναι όσοι φοράνε μαύρα μπλουζάκια, θαυμάζουν τον Χίτλερ και κυνηγάνε λαθρομετανάστες. Μήπως προηγούνται πρώτα κάποιες άλλες αποδεδειγμένα εγκληματικές οργανώσεις; 

Ο Φ. Κουβέλης και η ΔΗΜΑΡ είναι ο επόμενος Καρατζαφέρης. Χρησιμοποιήθηκε όσο χρειάστηκε από το "σύστημα" και αυτό το πληρώνουν τώρα. Πρόβλεψη μας είναι ότι πολύ δύσκολα θα μπουν στην επόμενη Βουλή κυρίως γιατί οι τάσεις που υπάρχουν στα ποσοστά τους είναι ΚΑΘΟΔΙΚΕΣ.

Το ΚΚΕ μετά την αλλαγή ηγεσίας (όχι μυαλών), παίρνει λίγο τα πάνω του, αυξάνοντας την δύναμή του γύρω στο 10%. Ευτυχώς για τους κόκκινους δεν υπάρχει μεγάλη άνοδος στα ποσοστά τους, αφού δεν θέλει και πολύ ώστε να χαρακτηριστούν από κάποιους αντισυνταγματικό κόμμα στα όρια  εγκληματικής οργάνωσης. Όποιος άλλωστε τολμάει να θέσει σε κίνδυνο την "Δημοκρατία" τους, έχει κακά ξεμπερδέματα...

Τέλος, τα μικρότερα κόμματα αν και αυξάνουν ελαφρώς τη δύναμή τους, πλήρως αποκλεισμένοι από τα τηλεοπτικά δρώμενα, είναι πολύ δύσκολο να επανέλθουν σε ποσοστά κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης. Αξιόλογο είναι και το ποσοστό που παίρνει το "ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ", προβληματίζοντας μας για το εάν θα πρέπει να συμπεριλάβουμε και άλλα κόμματα στις επόμενες έρευνες που θα ακολουθήσουν.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΨΗΦΟΥ  (ΣΤΑΘΜΙΣΜΕΝΟ ΔΕΙΓΜΑ)

Εάν γινόντουσαν αύριο εκλογές και με βάση ισόποσο δείγμα από όλες τις ηλικιακές κατηγορίες η ΕΚΤΙΜΗΣΗ για το αποτέλεσμα θα ήταν η παρακάτω. Όπως θα δείτε η ΝΔ αυξάνει σημαντικά τις δυνάμεις της, κυρίως λόγω της ηλικιακής κατηγορίας 65+ όπου κυριαρχεί και η οποία δεν υπάρχει επαρκώς στο αστάθμιστο δείγμα.





 


Read 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου