Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Να Πουντιάσουν Για Αλληλεγγύη Στο Κράτος Όσοι Καίνε Φυσικό Αέριο…

tsiforos Να πουντιάσουν για αλληλεγγύη στο κράτος όσοι καίνε φυσικό αέριο...Να φύγουν από τον τόπο τα εργοστάσια που καταναλώνουν φυσικό αέριο. Δεν μας νοιάζει. Να πουντιάσουν και όσοι συνδέθηκαν για θέρμανση με το φυσικό αέριο. Πρόβλημά τους. Όσοι θέλουν φυσικό αέριο πρέπει να δείξουν αλληλεγγύη… στο κράτος και να πληρώσουν φόρους, δύο ετών, για κρατικά ελλείμματα και στην ενέργεια. Καμαρώστε «λογική» βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας.
Στην Ελλάδα μπορείς πουλήσεις και την Ακρόπολη αρκεί να είσαι πολιτικός και να βρεις την κατάλληλη λέξη ή φράση για να την δικαιολογήσεις την πώληση… Μπορείς να πεις, για παράδειγμα, ότι… η Ακρόπολη προσφέρθηκε
στην ανθρωπότητα…
Ο Έλληνας πολιτικός πιστεύει ότι υπάρχουν ιθαγενείς που θα χειροκροτήσουν για την πράξη του.
Θυμηθείτε τον Τσοχατζόπουλο που μας βεβαίωνε ότι ως υπουργός «…θωράκισε την Ελλάδα από εξωτερικούς κινδύνους…».

Χρησιμοποιώ τραβηγμένο παράδειγμα αλλά η αναίδεια των ημερών στην πολιτική σκηνή ξεπερνάει από μόνη της κάθε ανεκτό όριο ακόμη και από τους πλέον φανατικούς οπαδούς. Τους χούλιγκαν των κομμάτων θα έλεγα…
Που μπορεί να πάει ο νους και του πλέον παράλογου πολίτη και φορολογούμενου στον τόπο αυτό όταν βλέπεις να μαζεύονται βουλευτές για να ασκήσουν φορολογική πολιτική στο όνομά της αλληλεγγύης… με πρόταση να φορολογηθούν όλοι οι καταναλωτές φυσικού αερίου για να σωθούν τα κρατικά ελλείμματα στην ενέργεια.
Αποφεύγω να αναλύσω το συγκεκριμένο θέμα της τροπολογίας του αίσχους που κατέθεσαν στην Βουλή οι 30 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και παρουσίασε χθες με αποκαλυπτικό τρόπο ο κ. Χ. Φλουδόπουλος στο Capital.gr για πολλούς λόγους.
Κυρίως όμως γιατί είναι κατάντια της χώρας να ασκείται με τον τρόπο αυτό η ενεργειακή της πολιτική.
Πληρώνουμε δύο ολόκληρα υπουργεία, το Ανάπτυξης και το ΥΠΕΚΑ, μαζί με χρήσιμους και άχρηστους συμβούλους και υπαλλήλους για να ασκήσουν ενεργειακή πολιτική και έχουμε ως αποτέλεσμα να μπαίνουν στην μέση 30 βουλευτές να τους πούνε τι πρέπει να κάνουν.
Τι σημαίνει αυτό;
Σημαίνει, κατά την άποψή μου, ότι έχουμε δύο ανίκανα υπουργεία να βρουν τρόπο να καλύψουν τις γκάφες της ενεργειακής πολιτικής σε ό,τι αφορά το φυσικό αέριο και τις ΑΠΕ που οδήγησαν στα κρατικά ενεργειακά ελλείμματα.
Και έρχεται το ιππικό…
Καταφθάνουν οι «σωτήρες» βουλευτές που τους ανοίγουν τα μάτια λέγοντάς τους… «πάρτε τα χοντρά… από τις τσέπες των καταναλωτών που είναι ζώα και έχουν μάθει να πληρώνουν αρκεί να τους συγκινήσεις με την μαγική λέξη… αλληλεγγύη». Και πέραν τούτου.
Οι ασκούντες εθνοσωτήριο πολιτική 30 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ζητούν χαράτσι, αναδρομικό μάλιστα, για μια διετία στο φυσικό αέριο όταν ξέρουν πολύ καλά ότι οι καταναλωτές από την βιομηχανία μέχρι τον φούρνο της γειτονιάς και τον άνεργο έχουν πληρώσει:
- Εδικό Φόρο Κατανάλωσης στο φυσικό αέριο που αγοράζουν απ΄ ευθείας.
- Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης και στο φυσικό αέριο που αγόρασε η ΔΕΗ και άλλοι παραγωγοί ηλεκτρισμού για την παραγωγή ρεύματος που καταναλώνουμε στα σπίτια μας.
- Επιβάρυνση στις τιμές των προϊόντων που αγοράζουν λόγω παραγωγής του από καύσιμα που έχουν χρεωθεί και με ΕΦΚ.
- Φόρο φυσικού αερίου στο υψηλότερο επίπεδο παρομοίων φόρων της Ευρώπης.
Τώρα λοιπόν θα του ζητήσουν να πληρώσει και ειδικό χαράτσι δύο ετών για να καλύψει το κράτος τα ελλείμματα του…
Αυτή και αν είναι Σοβιετία με τα όλα της.
Σοβιετία της κακιάς ώρας (γιατί συμφωνώ ότι η φιλοσοφία της πραγματική Σοβιετίας δεν έχει σχέση με την Σοβιετία της λαμογιάς που εφαρμόζεται στην Ελλάδα) με αφετηρία το «ιστορικό όραμα» της Νέας Δημοκρατίας του 2007-2009 να τραβήξει τους αγρότες από τις καλλιέργειες και να τους ρίξει (μαζί με πολλούς άλλους πελάτες του κόμματος) στα φωτοβολταϊκά για να τους εξασφαλίσει παραδάκι χωρίς κόπο (έτσι έλεγαν σε καφενεία της επαρχίας) μέσα από το ρεύμα που θα πουλάνε στην ΔΕΗ και μάλιστα σε απίθανες τιμές!!!
Αυτά δεν τα έλεγαν ούτε τα υπουργεία, ούτε οι κρατικοί υπάλληλοι που έβλεπαν την καταστροφή να έρχεται.
Τα έλεγαν υπουργοί και βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας προκαλώντας το γνωστό μπάχαλο στην αγορά των φωτοβολταϊκών και τα ελλείμματα στον ενεργειακό προϋπολογισμό που τρέχουν τώρα να τα μαζέψουν.
Αλλά αυτό που κυρίως τους κόφτει… είναι να μαζέψουν το έλλειμμα αξιοπιστίας και σοβαρότητας του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας προς τους επιχειρηματίες «πελάτες» και τους αγρότες ψηφοφόρους που προσπάθησαν να τους εγκλωβίσουν με όνειρα για τσάμπα χρήμα…
Ποια ουσία λοιπόν παρουσιάζει το θέμα αυτό για να την αναλύσουμε; Που είναι η ουσία όταν μιλάς για φόρο αλληλεγγύης ζητώντας στον εξαθλιωμένο ιθαγενή να δείξει αλληλεγγύη στο κράτος οι κυβερνήσεις του οποίου σκόρπισαν τα χρήματά του για να επιδοτήσουν κομματικούς πελάτες και να κοροϊδέψουν εκείνους που παρότρυναν ακόμη και με κρατικές διαφημίσεις ε να μπούνε στα φωτοβολταϊκά;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου