Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Ο "μύθος" του μεγέθους για τους άνδρες

Ο "μύθος" του μεγέθους για τους άνδρεςΤα προβλήματα στην εικόνα του σώματος των ανδρών, αφορούν κυρίως στο μέγεθος του μορίου τους, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Μελέτης Ουρολογικών Παθήσεων.

Η εικόνα που σχηματίζουμε, αναφέρεται στις σκέψεις που κάνει κάποιος για το σώμα του, καθώς και την άποψη που θεωρεί πως έχουν οι άλλοι για αυτό.



Δεν είναι λίγοι οι άνδρες που επηρεασμένοι από πορνογραφικές ταινίες ή «μύθους» γύρω από το θέμα, έχουν διαμορφώσει μία μη ρεαλιστική αντίληψη σχετικά με το φυσιολογικό μέγεθος.

Επίσης, ο μύθος ότι το μέγεθος παίζει καταλυτικό ρόλο στην ευχαρίστηση της γυναίκας ενισχύει τη σημασία που του αποδίδουν.

Η εικόνα σώματος επηρεάζει τη σεξουαλική λειτουργία, κυρίως μέσα από τις σκέψεις που κυριαρχούν κατά τη διάρκεια της επαφής. Όταν, δηλαδή, οι ανησυχίες για το σώμα είναι τόσο έντονες, που διασπούν την προσοχή από τα σεξουαλικά ερεθίσματα, τότε είναι πολύ πιθανή η μείωση της ικανοποίησης και η εμφάνιση δυσλειτουργίας.

Μάλιστα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σχετικά με το ζήτημα, το 21% των γυναικών είπε πως το μήκος του πέους είναι «σημαντικό» και μόνο 1% απάντησε πως είναι «πάρα πολύ σημαντικό».

Πολλοί είναι οι παράγοντες που καθορίζουν το μήκος και είναι κυρίως φυλετικοί. Ο μέσος όρος για τη λευκή φυλή είναι τα 13 εκατ. Κυμαίνεται δηλαδή σε στύση από 11 έως 15 εκατ.

Η επιστήμη έχει καθορίσει ως παθολογικό μήκος αυτό κάτω από 7 εκατ, ενώ οι επιστήμονες υπενθυμίζουν ότι το μήκος του κόλπου είναι περίπου 7 εκατ.

Τέλος, όλες οι μελέτες συμφωνούν στο ότι το πώς νιώθουμε για το σώμα μας επηρεάζει τη σεξουαλική μας ικανοποίηση πολύ περισσότερο από ό,τι τα αντικειμενικά σωματικά χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου