Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

ΔΗΛΩΣΗ Σοκ από Στουρνάρα

Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή όταν ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας είπε στη Βουλή πως μπορεί να μην γίνουν νέες περικοπές σε μισθούς,...
συντάξεις, ενώ δεν θα έρθουν και νέοι φόροι, τόνισε όμως πως θα γίνουν διαρθρωτικές αλλαγές. Μάλιστα ο υπουργός Οικονομικών αναφερόμενος στο Μνημόνιο προχώρησε σε μία δήλωση :

 «Λυπάμαι που το λέω αλλά το Μνημόνιο είναι το μόνο σοβαρό κείμενο στη χώρα. Είναι το μόνο με στόχους και χρονοδιαγράμματα».

Στουρνάρας: Θα έρθουν και νέα μέτρα, όχι όμως μειώσεις μισθών και συντάξεων

Στο άκουσμα των νέων μέτρων αντέδρασε έντονε ο Απόστολος Κακλαμάνης, με τον υπουργό Οικονομικών να του απαντάει «όταν θα φέρουμε τα νέα μέτρα στη Βουλή θα τα ψηφίσετε και εσείς». 

Εκείνη τη στιγμή ο προεδρεύων Γιάννης Δραγασάκης απευθυνόμενος στον Γιάννη Στουρνάρα είπε «αυτό είναι είδηση».

Η ένταση όμως ανάμεσα στον υπουργό και τον κ.Κακλαμάνη συνεχίστηκε με τον πρώτο να υποστηρίζει πως όλη η προσπάθεια της μεταπολίτευσης ισούται με την προσπάθεια που έχει κάνει αυτή η κυβέρνηση σε ένα χρόνο. Το σχόλιο αυτό προκάλεσε την έκρηξη του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος είπε στον κ.Στουρνάρα πως δεν μπορεί να απαξιώνει το έργο τόσων κυβερνήσεων.

Συγκεκριμένα ο κ. Κακλαμάνης σχολίασε και την αναφορά του υπουργού ότι δεν θα υπάρξουν οριζόντια μέτρα:
«Την φράση σας αυτή ο λαός την ερμηνεύει μέτρα κάθετα στην κεφαλή του καθενός» 

και απαντώντας ο κ. Στουρνάρας είπε: «Διακρίνω συνεχή τάση μηδενισμού της προσπάθειας», συμπληρώνοντας ότι «η προσπάθεια της Ελλάδας μεταπολεμικά είναι ίση με την προσπάθεια που έκανε αυτή η κυβέρνηση».

Ο υπουργός αναφέρθηκε και πάλι στον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων, λέγοντας ότι «σκοπεύει να πάρει λιγότερα από περισσότερους.

«Στα χωραφάκια η επιβάρυνση θα είναι ελαχιστότατη, 10-20 ευρώ το χρόνο ακόμη και για μεγάλα αγροτεμάχια» συνέχισε ο υπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου