Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Το τσουλί που έγινε πρώτη μούρη στο ίντερνετ δείχνει την κατάντια μας..

 
Το επίπεδο μιας κοινωνίας φαίνεται και από τα θέματα τα οποία προβάλλει και αναπαράγει. Κάτι αντίστοιχο συνέβη και χθες με ένα απλό τσουλάκι από τη Βρετανία.

Χιλιάδες τα επιβραβευτικά likes + shares σε μια είδηση για ένα σαχλοκούδουνο που αρέσκεται να διεισδύει στις οικογένειες και να παρασύρει παντρεμένους ανθρώπους στο κρεββάτι της έχοντας πλέον απωλέσει το λογαριασμό. Ένα νέο casa d' Irene.

Μια κοπέλα που επειδή δεν κατάφερε ούτε το πιο απλό στη ζωή της, αυτοεπιβεβαιώνεται μέσα από βρετανούς λιγούρηδες.

Θα μου πείτε, η κοπέλα φταίει μόνο; Σαφέστατα όχι, χώρια ότι και αυτή για κάποιο λόγο κατέληξε έτσι. Όταν κάποιος ατιμάζει το γάμο του, είναι άξιος της τύχης του.





Αυτό που με προβληματίζει όμως είναι πως στις εκατοντάδες αναρτήσεις μεγάλων ιστολογίων επιλέχθηκε και αυτή η ιστορία η οποία γνώρισε μεγάλη αναπαραγωγή είτε σε επίπεδο ιστοσελίδων είτε σε επίπεδο διάδοσης της...είδησης.

Η δε ανάρτηση είναι έτσι γραμμένη που σχεδόν παρουσιάζει ένα πορνίδιο πολυτελείας ως πρότυπο ζωής. Γιατί να κουραστείς κορίτσι μου; Βγάλε τα μισά σου ρούχα, άρχισε να κουνιέσαι, δώσε λίγη πουτανιά, διέλυσε οικογένειες και βάζε τα κορόιδα να σου τα ακουμπάνε. Ειδικά σε μια τέτοια εποχή και συγκυρία. Άλλωστε όπως όλα σε αυτή τη ζωή, η πρώτη φορά είναι δύσκολη.

Από την άλλη, σε μια χώρα η οποία αντί να σηκώσει ανάστημα, διαρκώς στέκεται στα τέσσερα ατιμαζόμενη πότε από τον ένα και πότε από τον άλλο, λογικό είναι να αναπαράγονται και να διαδίδονται αυτής της μορφής οι ειδήσεις.

Η μόνη διαφορά είναι ότι η αγγλιδούδα τους τα τρώει, ενώ εμάς και μας ...υπερπηδούν και μας (γ)δέρνουν.

Για να γυρίσει ο Ηλιος θέλει δουλειά πολλή...

Στρατής Μαζίδης


Πηγή ➤freepen

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου