Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Τελειώνουν την κυβέρνηση οι Γερμανοί

Τελειώνουν την κυβέρνηση οι Γερμανοί

-Ούτε βήμα πίσω δεν κάνει το Βερολίνο, απαιτεί νέα μέτρα και απολύσεις. -Εξαπατημένος αισθάνεται ο Α. Σαμαράς. -Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.
Άτεγκτη στάση είναι αποφασισμένοι να τηρήσουν οι δανειστές απέναντι στην Ελλάδα, αδιαφορώντας ακόμα και για την πολιτική σταθερότητα στη χώρα.

Δεν διστάζουν μάλιστα να εκθέτουν και την κυβέρνηση, να φέρνουν σε εξαιρετικά δύσκολη θέση πλέον τόσο τον πρωθυπουργό όσο και τον Υπουργό Οικονομικών κ. Στουρνάρα.
Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μπαρόζο και ο Επίτροπος κ. Ρεν, μιλώντας off the record με δημοσιογράφους και οικονομικούς παράγοντες, αντιμετώπισαν με περισσή ειρωνεία και κυνικότητα τις διακηρύξεις της ελληνικής κυβέρνησης ότι δεν πρόκειται να ληφθούν άλλα δημοσιονομικά μέτρα.
Την ίδια στιγμή διαμηνύεται σε όλους τους τόνους, στην ελληνική κυβέρνηση, ότι θα πρέπει να υπάρξουν περικοπές 2 δις ευρώ το 2014, που σημαίνει μείωση μισθών και συντάξεων, απολύσεις, λουκέτο σε ΕΑΣ, ΕΛΒΟ και ΛΑΡΚΟ, φόρος ακινήτων με υπολογισμό ρήτρας 4.9 δις ευρώ, άνοιγμα επαγγελμάτων, απελευθέρωση απολύσεων και πλειστηριασμών.
Ακολούθως νέο δάνειο 13 -16 δις ευρώ και νέο μνημόνιο με νέες δεσμεύσεις και μέτρα.
Οι Γερμανοί ''παίζουν'' εκ του ασφαλούς σε αυτή τη χρονική συγκυρία αφού τα επόμενα ομόλογα του δανεισμού, που θα πρέπει να πληρωθούν, τοποθετούνται στο τέλος του Ιανουαρίου του 2014.
Σε αυτή τη φάση εκβιάζουν με τη δόση του 1 δις ευρώ και το μήνυμα από τις Βρυξέλλες είναι ότι η τρόικα δεν πρόκειται να έρθει στην Ελλάδα αν η κυβέρνηση δεν συμφωνήσει στα μέτρα για το 2014.
Ο μεγάλος εκβιασμός όμως τοποθετείται για τον Ιανουάριο, με τη λήξη των ομολόγων. Τότε θα απειλήσουν και θα εκβιάσουν με χρεοκοπία και ''ξαφνικό θάνατο'' την Ελλάδα. Το σκηνικό μάλιστα έχει ήδη προετοιμαστεί.
Θα υπάρξει έκτακτη σύνοδος κορυφής, εν μέσω μάλιστα της Ελληνικής Προεδρίας, και θα τεθεί ωμά ο εκβιασμός στον κ. Σαμαρά.
Αν αυτός δεν συναινέσει τότε οι δανειστές θα ζητήσουν από την ΕΚΤ να σταματήσει τη χρηματοδότηση προς τις ελληνικές τράπεζες προκειμένου να οδηγήσουν αναγκαστικά τη χώρα έξω από το ευρώ.
Στο πλαίσιο των πιέσεων και των εκβιασμών εντάσσεται και όχι και τόσο ξαφνική αναθέρμανση των σχέσεων Τουρκίας και Ε.Εμε πρωτοβουλία του Βερολίνου,που αφήνει να εννοηθεί ότι θα επιταχύνει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις για την Τουρκία.
Μέσα σε αυτό το κλίμα ζόφου, ο πρωθυπουργός αισθάνεται προδομένος από τους Γερμανούς. Είναι άγνωστο τι διαβεβαιώσεις ή δεσμεύσεις είχε λάβει από την κ. Μέρκελ προκειμένου να έχει μεταβληθεί τόσο πολύ η ψυχολογία του και να αισθάνεται εξαπατημένος πλέον.
Όσοι τον έχουν συναντήσει ή έχουν συζητήσει μαζί του αυτή την εβδομάδα, έχουν διαμορφώσει αυτή την εικόνα. Ο κ. Σαμαράς βρίσκεται σε αδιέξοδο και όλα πλέον τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.
Στις 24 Οκτωβρίου θα κάνει μία τελευταία απέλπιδα κίνηση για να μεταπείσει την κ. Μέρκελ στη σύνοδο κορυφής. Αν αυτή η προσπάθεια αποτύχει, τότε επιστρέφοντας στην Ελλάδα θα βρεθεί μπροστά σε μεγάλες αποφάσεις.


Πηγή : http://www.newsbomb.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου