Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Μας ετοιμάζουν για Πρόεδρο Δημοκρατίας τον…Σημίτη!!


Μόνο τυχαία δεν είναι η κινητικότητα που εμφανίζεται στο χώρο της κεντροαριστεράς υπό τις δημόσιες και πλέον επίσημες ευλογίες του

Τα δικά της μέτρα και σταθμά θέλει να επιβάλει στην Ελλάδα η Γερμανία  μέσω της Τρόικας, προωθώντας ένα πρόσωπο της δικής της αποδοχής για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας που δεν είναι άλλος από τον Κώστα Σημίτη!
Τον άνθρωπο που ο ίδιος ο Ανδρέας Παπανδρέου τον χαρακτήριζε φανατικό γερμανόφιλο και πράκτορα των Μυστικών Υπηρεσιών της Γερμανίας» (Βλέπε εδώ)!!!

Τι να πρωτοθυμηθεί κανένας:

-Το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου, με το οποίο έγινε η μεγαλύτερη και βιαιότερη αναδιανομή πλούτου από τους πολλούς στους λίγους;

-Τις σπατάλες της Ολυμπιάδας, η πρωθιέρεια της οποίας περιοδεύει την επικράτεια για να πωλήσει το βιβλίο της κατηγορώντας το πολιτικό σύστημα;

-Τα σκάνδαλα με τους εξοπλισμούς, που οδήγησαν τον τότε Υπουργό Άμυνας να κατοικοεδρεύει στις φυλακές Κορυδαλλού;

-Τις «γκρίζες ζώνες» στο Αιγαίο και τα Ιμια;

-Τα «μαύρα» του Τσουκάτου που πήγαν στα Ταμεία του ΠΑΣΟΚ και για τα οποία δεν ακούμε κουβέντα;

-Το γιγάντωμα της διαπλοκής και των κρατικοδίαιτων εργολάβων;

-Η ένταξη της χώρας στο ευρώ με όρους που προδίκαζαν την υποδούλωσή της.

Και πολλά άλλα.

Την ίδια ώρα, η κίνηση των 58 για την «Ελιά» σηματοδοτεί την ύστατη μεθόδευση διαπλοκής κατασκευαστών και εφοπλιστών και συγκεκριμένα του συστήματος των εκδοτών, για να διατηρηθεί η προνομιακή σχέση τους με το κράτος κατά παρέκκλιση κάθε έννοιας δικαίου.

Πρόσωπα όπως ο κ. Τάσος Γιαννίτσης αλλά και ο κ. Νίκος Μπίστης φέρονται να έχουν επιδοθεί σε πυρετώδεις διαβουλεύσεις ούτως ώστε η «Ελιά» τους να έχει ρόλο και λόγο στις πολιτικές εξελίξεις.

Όπως επισημαίνουν, πολιτικοί παρατηρητές, επιδιώκουν να διασφαλίσουν το αφορολόγητο των εφοπλιστών και την ιδιότυπη ασυλία μιας κάστας της ντόπιας πλουτοκρατίας που συνθέτει το σύστημα της διαπλοκής από το 1996 έως και σήμερα, προωθώντας τα δικά τους συμφέροντα.

Μετά ειδικά από την πιθανή συμμετοχή των σοσιαλδημοκρατών ( σταθερό σημείο αναφοράς του Κ. Σημίτη) στην κυβέρνηση της Γερμανίας, αποφάσισε να κάνει και μία επίδειξη πολιτικής πυγμής και στιβαρότητας ενθαρρύνοντας το πολιτικό κείμενο των «58» (όλοι καταξιωμένοι και αναγνωρίσιμοι στους χώρους που κινούνται), που επί της ουσίας προαναγγέλλει την ανασύνταξη της κεντροαριστεράς με τη σφραγίδα του Κώστα Σημίτη!

Την Κυριακή τυχαία (;) διέρρευσε ότι η ΝΔ δεν αποκλείει την στήριξη Προέδρου της Δημοκρατίας από το χώρο της Αριστεράς. Φυσικά σε μια τέτοια περίπτωση, ένας είναι αυτός που συνδυάζει την πολιτική εμπειρία και τις καλές σχέσεις με αυτούς που πρέπει τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό και δεν είναι άλλος απο τον αρχιερέα της μεταπολιτευτικής διαπλοκής, Κωνσταντίνο Σημίτη!


Πηγή: http://www.logiosermis.net/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου