Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Επί ποδός πολέμου στο Μαξίμου με την ανένδοτη στάση της Τρόικας για νέα μέτρα

Επί ποδός πολέμου στο Μαξίμου με την ανένδοτη στάση της Τρόικας για νέα μέτρα

Έντονους τριγμούς στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες της Νέα Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ. προκαλεί η επιμονή της Τρόικα στη σκληρή γραμμή, με αποτέλεσμα να υπάρχει ο φόβος για τη λήψη νέων μέτρων.


Ακόμα και στα υψηλά κυβερνητικά κλιμάκια υπάρχει αντίστοιχη ανησυχία, αλλά οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος έχουν συμφωνήσει πως η χώρα δεν αντέχει ούτε ένα μέτρο, τόσο κοινωνικά όσο και πολιτικά. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος έσπευσε να δηλώσει πως υπάρχει τρόπος να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό, ενώ και από το στενό περιβάλλον του Υπουργού ξεκαθαρίζουν πως υπάρχει σαφής δέσμευση για νέα μέτρα.
Πάντως, τα μέλη των Κοινοβουλευτικών Ομάδων που στηρίζουν την κυβέρνηση βρίσκονται στα κάγκελα. Μάλιστα, χτες η Ντόρα Μπακογιάννη έλαβε χθες θερμό χειροκρότημα μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου ουσιαστικά κατακεραύνωσε την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. Υπάρχουν όμως και πολλοί άλλοι γαλάζιοι βουλευτές, οι οποίοι σε συζητήσεις τους δηλώνουν κατηγορηματικά πως οποιοδήποτε νέο μέτρο εισηγηθεί η Τρόικα, δεν πρόκειται να περάσει από την ελληνική Βουλή.
Έτσι, οι κυβερνητικοί βουλευτές έχουν στείλει ένα σαφές μήνυμα στο Μέγαρο Μαξίμου, να μην διανοηθεί να φέρει επιπρόσθετες επιβαρύνσεις για τον ελληνικό λαό. Πάντως, στο κυβερνητικό επιτελείο εκτιμούν θετικά τα μηνύματα της Γενικής Διευθύντριας του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία ουσιαστικά επιμένει στη γραμμή του Ταμείου για απομείωση χρέους αλλά και σταδιακές αποκαταστάσεις σε επί μέρους αδικίες. Το μόνο βέβαιο είναι πως η Τρόικα επιμένει να στέλνει σκληρό μήνυμα στην ελληνική πλευρά, με αποτέλεσμα πολλοί να βρίσκονται επί ποδός πολέμου.
Πηγή: KoolNews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου