Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Ο συνδικαλιστής του «Σωτηρία» υποστηρίζει τώρα πως όχι μόνο δεν ζήτησε μίζα αλλά «δέχτηκε εκβίαση» από τη διοικήτρια

Ο συνδικαλιστής του «Σωτηρία» υποστηρίζει τώρα πως όχι μόνο δεν ζήτησε μίζα αλλά «δέχτηκε εκβίαση» από τη διοικήτρια

Ο 45χρονος συνδικαλιστής του νοσοκομείου Σωτηρία που κατηγορείται πως ζήτησε 50.000 ευρώ για να πείσει τους συναδέλφους του να μην προχωρήσουν σε απεργιακή κινητοποίηση, όχι μόνο αρνήθηκε τις κατηγορίες περί εκβιασμού, αλλά μέσω του συνηγόρου του υποστήριξε πως δέχτηκε εκβίαση.


Σε δήλωσή του, ο συνήγορος του υποστήριξε ότι δεν προκύπτει από πουθενά απόπειρα εκβίασης σε βαθμό κακουργήματος, γεγονός που, όπως είπε, αποδεικνύεται και από τις συνομιλίες, από τις οποίες προκύπτει ότι «δέχτηκε εκβίαση».
Σύμφωνα με την υπερασπιστική γραμμή, το συνδικαλιστικό στέλεχος, που τυπικά ανήκει στο τεχνικό προσωπικό του νοσοκομείου αλλά επί του παρόντος απασχολείται στην υπηρεσία φύλαξης του νοσηλευτικού ιδρύματος, «έπεσε θύμα της διοικήτριας διαπράττοντας το λάθος να πάρει τα χρήματα, παρά το γεγονός ότι στην πραγματικότητα δεν ήθελε να κάνει κάτι τέτοιο, κάτι που αποδεικνύεται και από το περιεχόμενο των συνομιλιών».
Ο ίδιος ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τις κατηγορίες περί εκβιασμού, εκφράζοντας παράλληλα την «απεριόριστη εμπιστοσύνη του στη δικαιοσύνη».
Ενδελεχή έλεγχο στα νοσοκομεία προανήγγειλε ο Αδωνις Γεωργιάδης
Από την πλευρά του και με αφορμή τη συγκεκριμένη πολύκροτη υπόθεση, ο υπουργός υγείας Αδωνις Γεωργιάδης προανήγγειλε νέους, εξονυχιστικούς ελέγχους προς όλες τις κατευθύνσεις για τη διαφθορά στον χώρο της Υγείας. «Το περιστατικό επιβάλλει τον ενδελεχή έλεγχο τόσο των διοικητικών δομών όσο και των συνδικαλιστών των νοσοκομείων», δήλωσε ο υπουργός Υγείας.
Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου