Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ: Αλλάζουν τα κριτήρια – Διεκδίκησε το!!!

ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ: Αλλάζουν τα κριτήρια – Διεκδίκησε το!!!

Χέρι βοηθείας και… ζεστασιάς «απλώνει» η κυβέρνηση διευρύνοντας  τα εισοδηματικά κριτήρια για το επίδομα θέρμανσης, με γνώμονα την αύξηση του αριθμού των δικαιούχων. Παράλληλα, το οικονομικό επιτελείο επεξεργάζεται αλλαγές και στη διαδικασία χορήγησης.




Σύμφωνα με τις ισχύουσες διαδικασίες, ο καταναλωτής αγοράζει το πετρέλαιο θέρμανσης και, στη συνέχεια, υποβάλλει αίτηση, μέσω Taxisnet και εάν πληροί τις προϋποθέσεις, τότε πιστώνεται στο λογαριασμό του το ποσό.
Ωστόσο, πηγές του ΥΠΟΙΚ επισημαίνουν πως το υπουργείο εξετάζει να παίρνουν οι δικαιούχοι το επίδομα προκαταβολικά, πριν αγοράσουν πετρέλαιο.
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο» εξετάζεται και μία άλλη πρόταση, σύμφωνα με την οποίαοι καταναλωτές θα αγοράζουν το πετρέλαιο θέρμανσης με τη χαμηλή τιμή, χωρίς την προσαύξηση του φόρου και, στη συνέχεια, τη διαφορά να την εισπράττουν οι πρατηριούχοι.
Παράλληλα, το ΥΠΟΙΚ διευρύνει τα κριτήρια του επιδόματος, αυξάνοντας το όριο της αξίας της ακίνητης περιουσίας, το οποίο, αυτή τη στιγμή, βρίσκεται στα 150.000 ευρώ για τους άγαμους και στα 200.000 ευρώ για τους έγγαμους.
Επιπλέον, αυξάνει τα εισοδηματικά όρια, που με την ισχύουσα νομοθεσία, βρίσκονται στα 25.000 ευρώ για τους άγαμους, στα 35.000 ευρώ για τους έγγαμους, ενώ προβλέπεται προσαύξηση κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.


Πηγή: http://www.to-mati.net/40272/epidoma-thermansis-allazoun-ta-kritiria-diekdikise-to#ixzz2h8D9Kthl

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου