Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Οι γυναίκες είναι bisexual από τη φύση τους


Οι περισσότερες γυναίκες από τη φύση τους ενδιαφέρονται σεξουαλικά για τις άλλες γυναίκες και μάλιστα αυτή η συμπεριφορά ενισχύεται με το πέρασμα των χρόνων.

Ανάμεσα σε 484 ετεροφυλόφιλες γυναίκες, που πήραν μέρος στην έρευνα του Πανεπιστημίου του Boise State, το 60% ελκύονταν σεξουαλικά από άλλες γυναίκες. Ένα 45% είχε φιλήσει γυναίκα και ένα 50% είχε φαντασιώσεις με λεσβιακό σεξ.




Η Elizabeth Morgan, καθηγήτρια ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Boise State, μελέτησε την έλξη απέναντι στο ίδιο φύλο ανάμεσα σε ετεροφυλόφιλες και διαπίστωσε ότι οι straight γυναίκες συχνά νοιώθουν κάτι παραπάνω από φιλία για τις άλλες γυναίκες. Θέλουν να πιάνουν και λίγο μπούτι ,ας πούμε, μαζί με τον καφέ τους!

Ένα άλλο συμπέρασμα της έρευνας είναι ότι το 20% των γυναικών θεωρούσε ότι ήταν ελκυστικές στις άλλες γυναίκες. Αυτό μάλλον συμβαίνει λόγω του τρόπου με τον οποίον επικοινωνούν οι γυναίκες μεταξύ τους στο τηλέφωνο και του τρόπου με τον οποίο αγγίζονται όταν συναντιούνται.

Η Morgan λέει: «Οι γυναίκες στις μεταξύ τους σχέσεις έρχονται πολύ κοντά συναισθηματικά. Αυτό δίνει την ευκαιρία να αναπτυχθεί μια πιο στενή επαφή και ερωτικά συναισθήματα».
Εδώ και 15 χρόνια μία άλλη καθηγήτρια της ψυχολογίας, η Lisa Diamond στο Πανεπιστήμιο της Γιούτα, παρακολουθεί ένα γκρουπ γυναικών.

Τα συμπεράσματά της δείχνουν πώς αλλάζει η σεξουαλικότητα με το πέρασμα των χρόνων. Ρώτησε την κάθε μία ξεχωριστά πως προσδιορίζει τον εαυτό της, ως λεσβία, bisexual, ετεροφυλόφιλη ή απροσδιόριστη;

Η Diamond λέει ότι όσο μεγαλώνουν σε ηλικία επιλέγουν τον όρο απροσδιόριστη, πράγμα το οποίο ερμηνεύει ότι περνώντας η ηλικία η σεξουαλικότητά τους ξεφεύγει από τα προκαθορισμένα πρότυπα και στα γεράματα θέλουν όλες να δοκιμάσουν το «ψαλίδι».

Κορίτσια ορμάτε! Μην αφήσετε θηλυκό για θηλυκό…το λέει η φύση σας και το υποστηρίζουν οι έρευνες…Θα το αρνηθώ εγώ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου